Teatar Rugantino Rugantino na Facebooku Rugantino na Picasi

Nesigurnu i krivudavu glumačku stazu kroz život, posutu mnogim trnjem i ponekom ružom, odabrali su, svatko na svojoj strani, i Gordana Gadžić i Ivica Vidović. Ona je završila pozorišnu, a on kazališnu akademiju, i otada su tabanali svojim udaljenim stazama igrajući u filmovima i predstavama sve do jedne godine presudne u njihovim životima: 1988. Tada oboje dobivaju glavne uloge u filmu Zorana Tadića "Čovjek koji je volio sprovode". Ivica zapravo nije volio sprovode, nego nove početke, te je mladu glumicu u usponu «ukrao» iz filma i odveo u novi život.... Od tada su uspjeli ostvariti niz zapaženih glumačkih kreacija, što zajedno, što pojedinačno.

Godine 1997. započinju rad na samostalnom projektu "Ay, Carmela".To je komad o nasilničkoj prirodi militantnog režima u vrijeme građanskog rata u Španjolskoj, komad o prikraćenom življenju u neslobodi i okruženju gdje klauni i beskičmenjaci prolaze, dok časni i uspravni bivaju ušutkani i zaustavljeni.

Premijera predstave "Ay, Carmela" ujedno je bio i početak Teatra Rugantino, registriran kao neovisna umjetnička organizacija u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske od 1998. godine.

» Više o nazivu Teatra...

Teatar Rugantino nastoji birati društveno angažirane komade: "Terapija", "Bog masakra", "U sjeni Green Hilla", "Antigona u New Yorku", "Uho, grlo, nož", "Sa'će Božo, svaki čas"...

Osnivači Teatra Rugantino: Ivica Vidović i Gordana Gadžić u predstavi Ay Carmela 1997.

Osnivači Teatra Rugantino su:

Gordana Gadžić, glumica - ravnateljica teatra •

Ivica Vidović (1939-2011), glumac - umjetnički direktor •

 

 

 

© 2014.
Teatar Rugantino -
 ■ Tomašićeva 4,10000 Zagreb, Hrvatska ■ fax: +385-(0)1-4550-272 ■ tel: +385-(0)1-5554-035 ■ mob: +385 98 213-238 ■ email